Kronen prijzen

Sinds 1 januari 2013 mogen tandartsen hun tarief niet zelf meer bepalen. De kroon prijs is nu wettelijk vastgesteld. Ook de prijzen van cosmetische tandheelkundige behandelingen liggen vast, dus ook de kronen prijzen. De kosten van een kroon zijn dus vooraf bekend, je komt dus nooit voor verassingen te staan.

Porseleinen kroon (Fortress):    580,00 euro
Porseleinen kroon (Zirkonium):   615,00 euro

Deze prijzen zijn inclusief BTW en techniekkosten.

Vaste kroon prijs

Vanaf 1 januari 2013 zijn dus de vaste tandartstarieven van kracht. Deze “Staats Tarieven” zijn opgesteld en vastgelegd door de Nederlandse overheid (NZA). De kroon prijs verschilt dus niet meer per tandarts.

Kosten kroon en de prijs-kwaliteitsverhouding

Als je tandarts veel ervaring heeft, een hoge kwaliteit biedt en gedegen materiaal gebruikt: in de kronen prijzen is het niet meer terug te zien! Met mijn ervaring van 25 jaar als tandarts mag je rekenen op een prima prijs-kwaliteitsverhouding wat betreft de kosten van je kroon.

Btw op de kronen prijzen

Vanaf 1 januari 2013 betaal je over cosmetische tandheelkundige behandelingen btw. Het is wettelijk verplicht dat kronen prijzen worden verhoogd met btw. Let op: als je tarieven op websites bekijkt kan het zijn dat je nog kosten kroon zonder btw ziet. Houdt hier rekening mee als je voor jezelf een kostenbegroting wilt maken.

Meer informatie over kosten kroon?

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.

Stuur ons een bericht via het contactformulier voor een gratis intake.