De behandeling

/De behandeling
De behandeling 2019-07-30T10:24:40+01:00

In twee of drie behandelingen stralend witte tanden met een mooier, sterker en dunner porselein

Als je besloten hebt dat je mooie en witte tanden wilt met behulp van facings, dan kan je een afspraak maken met cosmetisch tandartsen Haakon Kuit. Tijdens de eerste behandeling bepalen wij samen de kleur van de facing. Je zult zien dat witte tanden vele kleuren wit kunnen hebben. Daarom gebruiken wij een een kleurenstaal om te zorgen dat je facings de kleur krijgen die je voor ogen hebt. Bij grote vorm of stands veranderingen kan het handig zijn om van te voren te kijken hoe de nieuwe tanden in jouw mond staan. Dit gebeurt aan de hand van een mock-up.

Afslijpen van je oude tand is minimaal, porselein is flinterdun!

Vervolgens maken we een afdruk van je tanden. Je facings worden daarna in het tandtechnisch laboratorium in de uitgekozen kleur gemaakt. Bij een facing van porselein moeten we bijna altijd glazuur wegslijpen. Een porseleinen facing moet minimaal een halve millimeter dik zijn. Dus voor het krijgen van witte tanden moet je wel wat over hebben!

Tweede behandeling: sterke witte porseleinen tanden aanbrengen

In de tweede behandeling brengen we je nieuwe witte tanden aan. De facings zijn op maat gemaakt in het laboratorium en klaar om geplaatst te worden. Er wordt eerst een laagje zuur op je tand aangebracht om hem ruw te maken. Hierna volgt het aanbrengen van de hechtlaag. Op deze laag wordt de facing geplakt: je nieuwe witte tanden zijn een feit!

 

Stralend witte tanden met super dun porselein!

Het is belangrijk om vooraf de juiste kleur wit en de vorm van de tand nauwkeurig te bepalen. Is de kleur of de vorm van de facing niet goed, dan moet hij opnieuw worden gemaakt in het tandtechnisch laboratorium. Als je nieuwe witte tanden iets langer zijn dan je oorspronkelijke tanden, is praten soms een beetje lastig. Je zult zien dat je daar in een paar dagen aan gewend bent.

“Stralend witte tand” maakt je tand mooier en sterker in twee 0f drie behandelingen!

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling met super dunne facings op Zorgkaart Nederland.

Neem voor een gratis* intake gesprek contact op met Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde

Gratis* intake
De kennismaking, het klinisch onderzoek, het stellen van de diagnose en het voorbespreken van de mogelijkheden zijn kosteloos. Indien je akkoord gaat met de tweede fase zijn er bijkomende kosten.