Esthetische tandheelkunde
271
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-271,page-parent,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Esthetische tandheelkunde

Onze filosofie is dat een mooi gebit het logische gevolg is van een goed  functionerend gebit. Ons streven is in eerste instantie dan ook niet om alleen een mooi plaatje af te leveren, maar om elk gebit optimaal gezond te maken, die mooie tanden volgen dan vanzelf.

De stand, vorm en kleur van tanden en kiezen geven ons veel informatie. Door middel van portretten en close-up foto’s van mond en gebit wordt de esthetiek van het gebit goed bestudeerd. Hieruit is vaak te herleiden wat er ‘fout’ is gegaan. Zodra we dit weten kunnen we op een duurzame manier het gebit behandelen en waar nodig herstellen.

Tijdens het eerste bezoek, wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de analyse van het functioneren van je gebit. Het al dan niet goed functioneren van je kauwstelsel is een belangrijke factor in veel klachten. Veel mensen hebben zelf echter niet in de gaten wanneer het gebit niet optimaal functioneert, omdat ze zo gewend zijn geraakt aan hun eigen situatie. Het niet goed functioneren van je kauwstelsel kan ontstaan door een onevenwichtige belasting of door overbelasting(klemmen/knarsen) van de onderkaak tegen de bovenkaak.

 Door de problemen te achterhalen kan de juiste behandeling worden aangeboden en ontstane schade worden hersteld, waarbij zo min mogelijk schade aan het gebit moet worden toegebracht:

“Maximaal resultaat met een minimale behandeling”

 

Facings

Verkleurde, gebroken, afgesleten of scheve tanden kunnen vaak vrij eenvoudig mooier worden gemaakt met behulp van een facing. Een facing is een dunne keramische restauratie van porselein of composiet (wit vulmateriaal) over de tand heen. Ons streven is altijd om minimaal- of non-invasief te werken. Dat betekent dat geprobeerd zal worden om zo min mogelijk van de eigen tanden af te slijpen. In sommige gevallen, waarbij tanden iets naar achteren staan kan het zelfs zonder te slijpen.

De materiaalkeuze van de facings hangt af van je wensen en mogelijkheden. Beide materialen hebben voor- en nadelen. Zeer recent onderzoek heeft wel uitgewezen dat keramische facings superieur zijn boven composiet facings wat betreft duurzaamheid en kleurvastheid.Hierover informeert ons ervaren team je graag, samen maken we een passend behandelplan.

BLEKEN

Door verandering in de Europese wetgeving is alleen ‘home bleaching’ nog een effectieve methode om je tanden te bleken. Bij deze methode van bleaching krijg je doorzichtige bitjes en bleekgel mee naar huis en kan je thuis, gedurende enkele dagen, 30 tot 60 minuten per dag bleken. Het voordeel hiervan is dat je zelf kan bepalen wanneer je je tanden licht genoeg vindt en dat je ten alle tijde de bitjes weer kan gebruiken als je vindt dat de kleur van de tanden iets terugloopt.

Wij bieden deze ‘home bleaching’ methode in De Tanden Kliniek aan voor €295,-.

Jouw nieuwe lach

De beste Tandarts

Composiet Vullingen

a

In onze kliniek in het centrum van Arnhem werken wij als tandartsen voor cosmetische tandheelkunde met de meest geavanceerde technieken en een zeer deskundig team aan een stralende, gezonde lach.

Facings zijn dunne porseleinen kapjes die over de bestaande tand worden geschoven en verlijmd. Sterk verkleurde, scheef staande, aangetaste tanden of tanden met spleetjes krijgen zo een nieuw uiterlijk.

Maak een afspraak bij onze kliniek

Stuur ons een bericht en we zullen zo snel mogelijk reageren