Porselein facing en kroon voor je tand

//Porselein facing en kroon voor je tand
Porselein facing en kroon voor je tand 2019-07-30T10:26:04+01:00

Mogelijkheden voor porselein facing en kroon voor je tand

Soms is je tand te klein of te slecht om een porselein facing overheen te plaatsen. Dan plaatsen we een keramische facing rondom je tand, oftewel een kroon. Een kroon voor je tand is een kapje van porselein. Het past precies over een afgeslepen tand of kies. Door een kroon van porselein krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

porselein facing

Kroon tand in plaats van porselein facing

Een kroon is bedoeld als er onvoldoende houvast is voor een vulling. Dit kan doordat er een stuk is afgebroken, of als tandbederf de tand heeft aangetast. Een vulling voldoet dan niet, zodat er een kroon voor die tand of kies noodzakelijk is.

Kroon tand van porselein

Als je een porselein facing wilt, maar dit om bepaalde redenen niet mogelijk is, dan kunnen wij je voorzien van een porseleinen kroon tand. Kronen van porselein zijn zo sterk, dat de kans op breken is uitgesloten. De kronen hebben een normale tandkleur en zien er dus zeer natuurgetrouw uit.

Onderhoud je kroon, voorkom gaatjes in je tand

Dagelijkse onderhoud van je porseleinen kroon voorkomt gaatjes in je tand. Plak veroorzaakt gaatjes langs de rand van je kroon en veroorzaakt ontstoken tandvlees. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon of de porselein facing. Vooral rondom die plek moet je dus goed poetsen met een zachte tandenborstel. Je mag bij de kroon van je tand gewoon gebruik maken van tandenstokers, ragers en/of flossdraad.

Meer weten over kroon tand of porselein facing?

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.

Neem contact op met Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde voor een gratis* intake gesprek

Gratis* intake
De kennismaking, het klinisch onderzoek, het stellen van de diagnose en het voorbespreken van de mogelijkheden zijn kosteloos. Indien je akkoord gaat met de tweede fase zijn er bijkomende kosten.