Tand facings voor een stralend gebit

//Tand facings voor een stralend gebit
Tand facings voor een stralend gebit 2019-07-30T10:25:41+01:00

Wat zijn tand facings?

Tand facings zijn dunne kapjes die over je tanden worden geschoven. Ze zijn gemaakt van porselein en worden verlijmd met je bestaande tanden. Het is de oplossing als je verkleurde, scheefstaande of aangetaste tanden heeft. Tand facings geven je een nieuw en zeer natuurlijk uiterlijk. Heb je spleetjes tussen de tanden? Met tand facings wordt je gebit weer in balans gebracht. Je ziet er weer verzorgd uit, zonder dat het onnatuurlijk oogt.

tand facings

Werkwijze bij tand facings

Samen met jou kijken we welke tanden voor een facing in aanmerking komen. Hierna worden de tand facings in een tandtechnisch laboratorium vervaardigd. Is je gebit redelijk gezond? Dan plaatsen we de tand facings rechtstreeks om je tanden. Zijn je tanden afgebroken, te klein, of ontbreken ze? Dan plaatsen we zo nodig een kroon of een brug.

Tand facings van porselein

In de kliniek werken wij met porseleinen tand facings. Ze hebben onze  voorkeur boven die van composiet, omdat ze het meest lijken op de eigen tanden en het glazuur. Tand facings van porselein geven de meest natuurlijke uitstraling. Bovendien verkleuren tand facings van porselein niet in de loop der jaren.

Duurzame en glanzende tand facings

Een tand facing van porselein gaat tot vijf keer langer mee dan eentje van composiet (plastic).
Composiet wordt dof, is niet echt lichaamsvriendelijk en is absoluut minder duurzaam! Tand facings van composiet zijn wel goedkoper, maar de kans op schade is veel groter. De kleur stemmen we af op je eigen wens. Wil je met de facings je tanden juist witter maken? Dan combineren we het plaatsen van tand facings zonodig met een bleekbehandeling voor al je tanden.

Meer weten over facings?

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.

Klik hier voor meer informatie

Uitgebreid intake gesprek is bij ons gratis*

Gratis* intake
De kennismaking, het klinisch onderzoek, het stellen van de diagnose en het voorbespreken van de mogelijkheden zijn kosteloos. Indien je akkoord gaat met de tweede fase zijn er bijkomende kosten.