FAQ Tandenbleken

/FAQ Tandenbleken
FAQ Tandenbleken 2019-07-30T10:31:22+01:00

Alle wetenswaardigheden over witte tanden door tanden bleken (FAQ)

1. Waarom bleekt de tandarts geen tanden meer zelf in de praktijk?

Sinds 1 november 2012 heeft de Europese commissie het verboden om met hogere concentraties dan 6% waterstof peroxide te bleken, ook bij de tandarts. Wij vinden dit als tandartsen ook niet leuk voor iedereen.Wel kan de tandarts bitjes aanmeten voor thuis om met een lagere concentratie te bleken. Het duurt wat langer maar uiteindelijk krijg je toch een prachtig resultaat. De tandarts mag nog als enige de huidige 6% concentratie voorschrijven!

2. Hoe lang blijf je het resultaat zien van tanden bleken?

Dit hangt heel erg af van je levensstijl. Rook je of drink je bv. veel koffie en rode wijn of juist niet. Toch kan je stellen dat als je goed poetst en een normale levensstijl hebt, je minimaal 3 tot 5 jaar zichtbaar resultaat hebt. Je tanden blijven een leven lang verkleuren. Als je nooit je tanden bleekt dan krijg je op latere leeftijd gegarandeerd grauwe donkere tanden.

3. Hoe wit worden mijn tanden door tanden bleken?

Dat is voor iedereen verschillend omdat de oorzaken van de verkleuringen bij iedereen anders is. Dat ze witter worden is zeker.
Bij onze gratis* intake kunnen we al wel een idee geven. Het feit dat onze methode bewezen veilig is geeft wel aan dat de resultaten goed maar niet heel extreem zijn. Het blijft er na de behandeling ook altijd natuurlijk uitzien.

4. Is tanden bleken er voor iedereen?

Eigenlijk wel maar er zijn een paar beperkingen. Tanden bleken werkt niet op porseleinen facings en kronen. Tanden bleken werkt ook niet op composiet vullingen. Tanden bleken kan ook niet als je gaatjes hebt. De volgorde is altijd dat je eerst je tanden bleekt en dan pas je vullingen of kronen vervangt als je allemaal witte tanden wil hebben. Bij onze gratis* intake kunnen we je precies vertellen of het in jouw persoonlijke situatie mogelijk is.

5. Hoe lang ben je bezig met tanden bleken?

Met de lagere concentratie zie je na een week of 3 al resultaat.

6. Is tanden bleken onschadelijk voor je glazuur?

Tanden bleken op de manier van de Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde is niet schadelijk voor je glazuur.

7. Doet het tanden bleken pijn?

Bij de thuisbleek -methode kan er soms een licht prikkeling optreden. Het is dan verstandig om een dagje over te slaan. Kwaad kan het zeker niet.

8. Ik ben zwanger, kan ik dan tanden bleken?

Eigenlijk kan tanden bleken niet veel kwaad als je het op onze manier doet. Toch zijn we er geen voorstander van.

9. Verkleuren mijn tanden sneller na het tanden bleken?

Je gaat met tanden bleken als het ware terug in de tijd. Er verandert bij tanden bleken niets aan de structuur van je tanden. Je tanden worden ook nooit witter dan ze vroeger ooit waren. Omdat je tanden van een natuurlijk materiaal zijn zullen ze een leven lang blijven verkleuren.
Simpel gezegd is het zo dat als je je tanden nooit bleekt, je op latere leeftijd grauwe grijze tanden zult krijgen.
Na het lezen van deze website weet je in ieder geval dat je er iets aan kunt doen om witte tanden te krijgen en te houden.

10. Hoe wordt tanden bleken op het internet ook wel genoemd?

Tanden bleken vinden we op het internet ook wel als: Tanden witten,home bleaching, laser bleken, teeth whitening of dental bleaching.

11. Is tanden bleken aan een leeftijd gebonden?

Belangrijk is niet te jong. Je tanden en zeker je wortels van je tanden moeten volgroeid zijn. Meestal is dit rond de 18 jaar. Bij onze gratis*

intake kan de tandarts goed beoordelen of het voor jou verstandig is. Daarna is het niet meer belangrijk en kan je op elke leeftijd tanden bleken. Witte tanden wil toch iedereen!

12. Kan ik na het tanden bleken weer alles eten?

Tijdens het thuisbleek proces is het verstandig de eerste uren na het bleken niet direct kleurstofhoudende producten te eten.

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.

Gratis* intake
De kennismaking, het klinisch onderzoek, het stellen van de diagnose en het voorbespreken van de mogelijkheden zijn kosteloos. Indien je akkoord gaat met de tweede fase zijn er bijkomende kosten.