FAQ facings van porselein

/FAQ facings van porselein
FAQ facings van porselein 2019-07-30T10:30:59+02:00

Alle wetenswaardigheden over porseleinen facings (FAQ)

1. Wat is de prijs van een porseleinen facing?

In onze Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde kost een porseleinen facing € 570,00 inclusief techniekkosten. Een kroon van porselein (keramisch) is er in verschillende soorten vanaf € 615,00 inclusief techniekkosten.

2. Is een porseleinen facing altijd mogelijk?

Het is niet erg dat je tand scheef staat, verkleurd is of een grote vulling heeft. Wel moet er genoeg eigen tandglazuur over zijn om als basis voor je facing te gebruiken.
Is er niet genoeg over dan maken we vaak een porseleinen facing rondom je tand en noemen dat dan een kroon. Deze kroon is dan helemaal keramisch. Er wordt geen metaal gebruikt en je ziet later dan ook geen zwarte randjes.

3. Wat is de levensduur van een porseleinen facing of kroon?

De levensduur heeft heel veel te maken met hoe je je tanden gebruikt en of je tandenknarst. Met een porseleinen facing kan je alles doen wat je met je eigen tanden normaal ook doet. Alles wat niet goed is voor je eigen tanden zoals nagelbijten en je tanden als een schaar gebruiken is ook niet goed voor je facings.
Een appel eten of stokbrood afbijten is wel altijd mogelijk.
Een facing van porselein (keramisch) is een duurzame oplossing en gaat met een normale levensstijl gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. In onze kliniek zien we regelmatig facings die er na 25 jaar nog prachtig uitzien. Een facing van composiet is veel goedkoper maar gaat gemiddeld maar een jaar of 5 mee. De facing van composiet is dan vaak verkleurd en dof.

4. Een facing van porselein op een lelijke kroon, kan dat?

Technisch is het wel te doen maar de oude kroon verwijderen en vervangen door een mooie porseleinen kroon is eenvoudiger en veel mooier.

5. Verkleurt een porseleinen facing?

Porselein van een facing is een heel stabiel en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het zal dan ook niet verkleuren in tegenstelling tot een facing (facet, veneer, hulsje) van composiet die na een jaar of 5 wel degelijk verkleurd is. Denk ook aan chinees porselein wat al eeuwen dezelfde kleur heeft.

6. Kan je oude facings ook bleken?

Nee, een facing van composiet of porselein is later nooit meer te bleken. Het is dan ook belangrijk om bij nieuwe facings de kleur heel zorgvuldig uit te zoeken.Onze ervaring speelt hierbij een grote rol!

7. Hoe kan ik lezen over ervaringen met facings?

We hebben als Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde een uitgebreid gastenboek met ervaringen. Op het internet is er ook genoeg te vinden. Kijk bv. eens op het forum van de Viva over facings.

8. Kan je facings maken als je tandenknarst?

Tandenknarsen doe je vaak in je slaap en het kan je gebit danig doen slijten. In onze kliniek hebben we er veel ervaring mee. Je kan oprecht stellen dat we in bijna alle gevallen tot een goede oplossing komen.

9. Kan je alles blijven eten met je facings?

Zie een porseleinen facing maar als een sterke nieuwe glazuurlaag op je tanden. Bij normaal gebruik kan je er net zoveel mee doen als met je eigen tanden.

10. Kan je een facing maken zonder aan je tanden te slijpen?

In principe kan het wel. Om een mooi en vooral duurzaam resultaat te krijgen slijpen wij wel altijd, we hebben daarvoor een unieke methode ontwikkeld met een ervaring van meer dan 25 jaar. We maken ruimte voor een nieuwe porselein laag voor de facing. De nieuwe porseleinen laag is sterk, glad en kan in elke persoonlijke kleur gemaakt worden.

11. Wat is het toepassingsgebied van een porseleinen facing?

Porseleinen facings hebben een breed toepassingsgebied. Denk aan tanden die nog niet helemaal recht staan na een beugeltjes behandeling (orthodontie).
Tanden waarbij tanden bleken niet meer helpt. Spleetjes (diastemen), lelijke tanden, stukjes van tanden, onregelmatige tanden. Ook tanden die verkleurd zijn na een wortelkanaalbehandeling. Ontbreken van tanden of tanden die niet aangelegd zijn (agenesie). Tanden met grote verkleurde composiet vullingen of tanden die er niet meer mooi uitzien na een tandvleesbehandeling (parodontie).

12. En als er iets gebeurd met je facing?

Zoals met je eigen tanden kan je ook met je facing een ongeluk krijgen. Ook kan het tandvlees in de loop van de jaren wat optrekken. Dan is het altijd mogelijk om de porseleinen facing te vervangen. Je hoeft daarbij niet meer aan je eigen tand te slijpen dus er zit niet echt een limiet aan het aantal keren dat je dat kan doen.

13. Hoe worden facings ook wel genoemd op het internet?

Andere namen voor porseleinen facings op internet: Dental veneers, facetten, schildjes, hulsjes om de tanden, hoesjes, cosmetische facings en keramische restauraties.

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.