FAQ
376
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-376,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

FAQ

FAQ

 

Alle wetenswaardigheden over porseleinen facings (FAQ)

 

1. Wat is de prijs van een porseleinen facing?

 

In onze Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde kan de prijs voor een porseleinen facing of kroon variëren vanaf € 600,- inclusief techniekkosten voor een standaard facing tot € 1000,- voor een maat gemaakte individuele facing. Dit heeft met name te maken met veel hogere tandtechniek kosten voor het maatwerk.
De kosten voor een composietiefacing bedragen liggen tussen de € 300,- en € 350,-

 

2. Is een porseleinen facing altijd mogelijk?

 

Het is niet erg dat je tand scheef staat, verkleurd is of een grote vulling heeft. Wel moet er genoeg eigen tandglazuur over zijn om als basis voor je facing te gebruiken.
Is er niet genoeg over dan maken we vaak een porseleinen facing rondom je tand en noemen dat dan een kroon. Deze kroon is dan helemaal keramisch. Er wordt geen metaal gebruikt en je ziet later dan ook geen zwarte randjes. Bij een te grote scheefstand zal eerst een orthodontische correctie geadviseerd worden.

 

3. Wat is de levensduur van een porseleinen facing of kroon?

 

De levensduur heeft heel veel te maken met hoe een patiënt de tanden gebruikt en of een patiënt klemt of tandenknarst. Met een porseleinen facing kan je alles doen wat je met je eigen tanden normaal ook doet. Alles wat niet goed is voor je eigen tanden zoals nagelbijten en je tanden als een schaar gebruiken is ook niet goed voor je facings.
Een appel eten of stokbrood afbijten is wel altijd mogelijk.
Een facing van porselein (keramisch) is een duurzame oplossing en gaat met een normale levensstijl gemiddeld 10 jaar mee maar er zijn veel voorbeelden van patiënten met meer dan 20 jaar facings in hun mond. In onze kliniek zien we regelmatig facings die er na 25 jaar nog prachtig uitzien. Een facing van composiet is veel goedkoper maar gaat gemiddeld maar een jaar of 5 mee. De facing van composiet is dan vaak verkleurd en dof.

 

4. Een facing van porselein op een lelijke kroon, kan dat?

 

Technisch is het wel te doen maar de oude kroon verwijderen en vervangen door een mooie porseleinen kroon is eenvoudiger en veel mooier.

 

5. Verkleurt een porseleinen facing?

 

Porselein van een facing is een heel stabiel en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het zal dan ook niet verkleuren in tegenstelling tot een facing (facet, veneer, hulsje) van composiet die na een jaar of 5 wel degelijk verkleurd is. Denk ook aan chinees porselein wat al eeuwen dezelfde kleur heeft.

 

6. Kan je oude facings ook bleken?

 

Nee, een facing van composiet of porselein is later nooit meer te bleken. Het is dan ook belangrijk om bij nieuwe facings de kleur heel zorgvuldig uit te zoeken. Onze ervaring speelt hierbij een grote rol!

 

7. Hoe kan ik lezen over ervaringen met facings?

 

We hebben als Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde een uitgebreid gastenboek met ervaringen. Op het internet is er ook genoeg te vinden. Kijk bv. eens op het forum van de Viva over facings.

 

8. Kan je facings krijgen als je tanden-knarst?

 

Tandenknarsen doe je vaak in je slaap en het kan je gebit danig doen slijten. In onze kliniek hebben we er veel ervaring mee. Je kan oprecht stellen dat we in bijna alle gevallen tot een goede oplossing komen. Meestal zal een bescherming bitje gemaakt worden die ’s nachts gedragen zal moeten worden om de facings of kronen te beschermen.

 

9. Kan je alles blijven eten met je facings?

 

Zie een porseleinen facing maar als een sterke nieuwe glazuurlaag op je tanden. Bij normaal gebruik kan je er net zoveel mee doen als met je eigen tanden.

 

10. Kan je een facing maken zonder aan je tanden te slijpen?

 

In principe kan het wel met name bij tanden die naar achteren staan. Wel wordt de tand dan wat dikker. Om een mooi en vooral duurzaam resultaat te krijgen slijpen wij wel altijd minimaal 0,2mm af. We hebben daarvoor een unieke methode ontwikkeld met een ervaring van meer dan 20 jaar. We maken ruimte voor een nieuwe porselein laag voor de facing. De nieuwe porseleinen laag is sterk, glad en kan in elke persoonlijke kleur gemaakt worden.

 

11. Wat is het toepassingsgebied van een porseleinen facing?

 

Porseleinen facings hebben een breed toepassingsgebied. Denk aan tanden die nog niet helemaal recht staan na een beugelbehandeling (orthodontie).
Tanden waarbij bleken niet meer helpt. Spleetjes (diastemen), lelijke tanden, stukjes van tanden, onregelmatige tanden. Ook tanden die verkleurd zijn na een wortelkanaalbehandeling. Ontbreken van tanden of tanden die niet aangelegd zijn (agenesie). Tanden met grote verkleurde composiet vullingen of tanden die er niet meer mooi uitzien na een tandvleesbehandeling (parodontaal aangetaste tanden).

 

12. En als er iets gebeurt met je facing?

 

Zoals met je eigen tanden kan je ook met je facing een ongeluk krijgen. Ook kan het tandvlees in de loop van de jaren wat optrekken. Dan is het altijd mogelijk om de porseleinen facing te vervangen.

 

13. Hoe worden facings ook wel genoemd op het internet?

 

Andere namen voor porseleinen facings op internet: Dental veneers, facetten, schildjes, hulsjes om de tanden, hoesjes, cosmetische facings en keramische restauraties.

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.

Stuur ons een bericht en we reageren spoedig.

Jouw

nieuwe

glimlach