Kosten facings & kronen
348
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348,bridge-core-2.1.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-20.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
 

Kosten facings & kronen

Kosten facings

 

Voor de kennismaking, het klinisch onderzoek, het stellen van de diagnose, het maken van de digitale foto’s en het bespreken van de behandelmogelijkheden geldt het standaard tarief.

 

Als u wilt weten hoe het eindresultaat eruit komt te zien, dan zal er een mock-up gemaakt moeten worden. Tijdens deze mock-up fase geven wij u aan de hand van op gipsmodellen vervaardigde “wax-up” een beeld van hoe het eindresultaat kan worden; de “wax-up” wordt met behulp van een siliconen mal en composiet in de mond overgebracht. Zo krijgt u een goed beeld krijgen van het esthetische eindresultaat.

 

Indien u bij de intake afspraak aangeeft door te willen gaan naar de mock-up fase, zullen wij afdrukken t.b.v. de mock-up maken.

 

Wij maken deze modellen aan het einde van het eerste consult, omdat u anders voor een aparte afspraak zou moeten komen om de modellen te vervaardigen. Hier zijn kosten aan verbonden.

 

De kosten voor een wax-up per kaak variëren van € 100,- tot € 300.-
De kosten voor een mock-up zijn € 110.- tot € 250.-

 

Afhankelijk van de vraag van de patiënt, of de complexiteit van de behandeling zullen de totaal kosten voor de tweede afspraak dus minimaal € 210,- en maximaal € 550,- bedragen.

 

Kosten porseleinen facings en kronen

 

De prijzen genoemd op onze website zijn een indicatie van de kosten. De daadwerkelijke kosten kunnen vooraf niet genoemd worden. Deze kosten verschillen per persoon en zijn mede afhankelijk van uw eigen wensen, maar ook de moeilijkheidsgraad van de behandeling. Daarom ontvangt u na uw intake afspraak altijd een op maat gemaakte begroting.

 

Vanaf 1 januari 2013 zijn vaste tandartstarieven van kracht, bepaald door de Nederlandse overheid. De kronen prijs mag niet meer door de tandarts zelf bepaald worden. Bij alle tandartsen in Nederland zijn de kroon kosten en facing kosten dus gelijk. Dus ook bij de Kliniek voor Cosmetische Tandheelkunde Arnhem.

 

Verschillen in totaalkosten worden bepaald door tandtechniek prijzen en extra verrichtingen die uitgevoerd moeten worden tijdens de behandeling.

 

De kosten van facings zijn lastig in te schatten. Immers, ieder gebit is anders en vereist een unieke behandeling en aanpak. Plan daarom een intake om een goed beeld te krijgen van de kosten van facings. U krijgt hiervoor een individuele begroting.

 

Richt prijzen porseleinen facings inclusief wax-up, mock-up, beschermingsplaatje en tandtechniek kosten:
Niet inbegrepen zijn: verwijderen oude kronen of facings, tandvleescorrecties en bleken.

 

2 facings porselein € 1600,00
4 facings porselein € 2650,00
6 facings porselein € 3700,00
8 facings porselein € 4850,00
10 facings porselein € 5900,00

 

*Let op dit zijn richtprijzen de definitieve begroting krijgt u na het eerste consult.

 

Over het algemeen is het maken van 1 of 2 facings in de cosmetische (esthetische) tandheelkunde de meest complexe verrichting voor een tandtechnicus die er bestaat. Op aanvraag kan dit uitgevoerd worden. Wel zal er dan een beroep gedaan moeten worden op specifiek tandtechnisch maatwerk. Hiervoor gelden aparte tarieven bij het tandtechnisch laboratorium. De meerkosten bij een individuele kroon of facing zullen ongeveer € 250,00 per stuk bedragen.

 

Voor maatwerk werken wij samen met de volgende gerenommeerde tandtechnische laboratoria: Oral Design Centrum Holland, Esthetic Dental Team, Oral Design Apeldoorn en Oral Design Giuseppe Romeo Italië

Kronen prijzen

 

Kronen of facings zijn feitelijk met de huidige technieken hetzelfde qua aanpak. Een facing wordt gezien als partieel kroon.
Het enige verschil is dat de tandtechnicus iets meer materiaal nodig heeft dan bij een facing. De prijs van een volledige kroon is dan ook iets hoger dan een facing.

 

Declareren kosten en betalingsvoorwaarden:
Voor uw verzekering is het belangrijk om te weten dat uw van onze kliniek een rekening ontvangt op naam van de tandarts. De bedragen voor kronen en facings die wij op deze website noemen zijn inclusief de techniek kosten.

 

De kosten worden op uw kostenbegroting en uiteindelijk op uw factuur duidelijk gespecificeerd met alle daarbij behorende codes voor uw verzekering. De totale kosten dienen voldaan te worden voorafgaand aan de eindbehandeling, waarvan 50% bij aanvang van de behandeling. De totale kronen prijs of facings prijs dient u voor de eindbehandeling te voldoen.

 

Heeft u vragen over de begroting of rekening? Neem voor uitleg contact op met onze kliniek.

 

Wij zijn het beste bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00-12.00 uur op het telefoonnummer 085-0299031.

 

Bekijk ervaringen en meningen over onze behandeling op Zorgkaart Nederland.
Vul voor een intake gesprek het contactformulier in en we nemen direct contact op!

Stuur ons een bericht en we reageren spoedig.

Jouw

nieuwe

glimlach

Wij bieden deze ‘home bleaching’ methode in KCTA aan voor €180,- per kaak